Karta Väder Kontakt English

Restaurang Pilgrim

"God a lá carte med tillgång till både nyfångad fisk och lokal mat från fjällvärlden." 
Våra ledord är; ekologisk, närproducerad, rättvisemärkt, med omtanke om miljö och natur. Restaurangen har fullständiga rättigheter. Det finns alltid lokalt producerade delikatesser. Den jämtländska mattraditionen är stark och håller hög klass. Har du någon matallergi så meddela oss så ordnar vi det.
När du serveras sitter du vid panoramafönstren med vy över fjällsjön Kvarnbergsvattnet, varmt välkommen.

Kocken Alexander Nilson skapar intressanta maträtter och tillagar dem till dig, de flesta kvällar!  

Öppet: Måndag-lördag 17.00-20.00. Under högsäsong (20 juni-20 augusti) har vi öppet måndag-söndag 17:00-21:00. För grupper på minst 10 pers kan lunchservering beställas. Kontakta oss: 0672-104 20 / info@pilgrimshotellet.se

Meny

Maträtterna är präglade av en duktig kocks kreativtet som utgår från de bästa råvarorna där de flesta finns i vår närhet. Någon god hemlagad dessert finns att beställa som avrundning. Vi har fullständiga rättigheter, med ett balanserat utbud av drycker.

Vin

Våra viner är genomgående ekologiska. Bland annat från ExpertWine Naturvin. Läs också mer om ekologiska viner. Vinerna är uteslutande från Italien och Frankrike.

Frukost

Frukost serveras 7.00-9.00 samt helg 8:00-10.00. För dig som önskar äta frukost hos oss men inte bor på PilgrimsHotellet rekommenderas att du meddelar det dagen innan, detta för att undvika att någon missar frukosten. Det finns vissa dagar frukost annars inte serveras. Priset för att köpa frukostbuffé är 100 kr. För barn under 12 år, halva priset.

Råvaror

Att maten blir extra god i vår restaurang tror vi beror på en bra kock som tillagar mat på bra råvaror med känsla. När du äter hos oss stödjer du lokalutveckling och en tillväxt av det miljövänliga. Våra råvaror kommer från samer, jägare, fiskare, naturen och ekologiska odlare. Våra leverantörer är bland annat, Renåns vilt, Lapplandsvilt i Vilhelmina och ost från Skärvången, Gårdscharken i Fågelberget samt Norråkers handel, för att nämna några. Sedan har vi förstås bärplockare och rödingfiskare som känner markerna här. Röding tillagas från den färska fångsten. Från Martin & Servera och ICA Gränsbua handlar vi ekologiskt när det är möjligt och från Biofood levereras genomgående ekologiskt.