Karta Väder Kontakt English

Vinter

Vinteraktiviteter i Frostviksfjällen.

Vintersäsongen är från 1 januari till sista april. Vinterdagarna blir allt längre och ljusare så det bjuds på långa fina vinterdagar i mars och april med påsken som en av höjdpunkterna.

Snöskoter

Det finns ett stor nätverk av skoterleder i Frostviksfjällen här samt flera mycket fina friåkningsområden. Det finns dagkort för full tillgång till leder och friåkningsområden samt säsongskort. Priser och mer information:

Klicka på kartan så får de mer detaljer!

 Uppdaterad info från Naturvärdarna

 

Turåkning

Det finns ett fint eljusspår nära hotellet samt ett spår för längr turer då du färdas i samma spår som Flyktingeloppet körs i slutet på mars början av april varje år. Men spåret brukar var öppet större delen av vintern. Tar du bilen några km till Brattli så finns där ett fint skidspår där du färdas på en fjällnära slinga.
Vill du göra spår själv i obanad terräng så finns många helt orörda områden att utforska. Där får du åka skidor i vildmark utan motorljud. 

 

Snöskor

Snöskor passar för en liten vandring i skogen eller i områden som är svåra att nå. I vissa fall kan du åka skoter på en led för att sedan ta på snöskorna och upptäcka.

 

Isfiske och fjällfiske

Alldeles utanför hotellet finns ett fint rödingvatten som passar utmärkt för vinterfiske. Det finns förstås en oändlig mängd omkringliggande vatten att upptäcka för storfiskaren.
Det finns ett gemensamt fiskekort för en mycket stor del av Frostviken - 110 fiskevatten! Frostvikenkortet är resultatet av ett samarbete mellan sju lokala fiskevårdsområden och tre kortfiskeområden inom SCA. Från Lidsjöberg i söder till Leipikvattnet i norr.
Respektive område presenteras utförligt i en broschyr. Med fisketips, kartor och information om service, boende, båtuthyrning, guidning. Lägg en fiskevecka/långhelg på att ”botanisera”  i de fantastiska fiskemöjligheter som Frostviken erbjuder.såväl sommar som vinter.
Fjällfiske i Frostviken

 

Alpint

Om du blir sugen på utförsåkning så finns det mycket fina backar hos Blåsjöns Fjällanläggning som ligger 45 km från oss och passar utmärkt som dagsutflykt. Eller vad sägs om Sveriges fjärde högsta fallhöjd och med valmöjligheter mellan många pister och egna val utanför pistade områden. De pistade backarna är breda och gröna, blå eller röda. De passar därför fantastiskt bra för barnfamiljer. Anläggning är även ett riktigt eldorado för free riders. Det finns uthyrning av alpinutrustning på plats.