Fiske

Fjällfiske i Frostviken

Frostvikenkortet - ett kort 110 vatten

Frostvikens fjällvärld är inte bara rent geografiskt på toppen av Jämtland – sportfisket är bland det bästa som finns i våra fjäll.

Broschyr över 11 områden som ingår i fiskekortet.

Frotvikenkortet går bland annat att köpa på Turistbyrån i Gäddede. 

Frostvikenkortet gäller också på Lillfjället och vid Muruhatten. Du kan vandra leden utanför hotellet förbi Yttervattnet vidare mot Övervattnet och där delar sig leden. Till vänster går en led till Bäckmytjärnen och rakt fram fortsätter den mot Muruhattjärn och rundar Övervattensberget. Vid en liten tjärn vid berget Muruhatten finns en raststuga.

 

Från Muruhattstjärnen går leden vidare via ännu ett par tjärnar innan den viker av upp mot Lillfjälletstopp. På toppen finns ytterligar en raststuga, ”Lillfjällsstugan”.  Nu blir det vandring tillbaka och leden ner till Gäddede. Området innehåller mycket myrmark, så ha bra på fötterna. I tjärnarna finns Röding och Öring.

Fiske på Renbetesfjället

Många vatten på Renbetesfjället är tillåtna för fiske från 15/6 - 15/9. För mer exakt information och köp av fiskekort på webben via länsstyrelsen, klicka på kartan här nedan. Klicka vidare på de vatten du finner intressant.

Nordlikortet - Fiske i Lierne, Norge

Det är fint fiske på den Norska sidan också. Allra närmast ligger Murusjön, med Muruån som rinner ned till Hetögeln. Varför inte börja där. En liten roddbåt finns att hyra av en lantbrukare på norska sidan. Vill du ha en lite större båt med motor så kan du hyra den av oss. I Muruvattnet finns: Kanadaröding, Harr, Sik, Gädda, Lake, Röding och Öring. Det finns många fiskevatten att välja på: fiske i Å, sjöar, tjärnar och fjällvatten.

Fiske med guide

Vi har fiskeresor för 2-5 personer. Vi kan ta dig på fisketurer både i Frostviken och Lierne på Norska sidan. Boka senast 10 dagar innan ankomst. 3 nätter med helpension, fiskekort, fiskeguide samt tillgång till snöskoter/motorbåt; 6590 sek/pers. Ta kontakt med oss för att bestämma bra datum. Öring, Röding och Harr.

 

Direkt utanför hotellet finns Kvarnbergsvattnet med öring och röding. Särskilt vinterfisket är lätt tillgängligt, utanför hotellet. Nedanför Gäddede samhälle finns Hetögeln ca: 500 m från PilgrimsHotellet. Där kan du fiska: Harr, Sik, Gädda, Lake, Röding och Öring. Det finns många fjälltjärnar och sjöar att upptäcka både sommar och vinter!