Relation

Du är i relation till själva livet och allt levande. Sju nyckelord som fördjupar.

Relation

Vi är i en relation till varandra, som människor, till den planet vi bor på, allt levande och till oss själva. Vi är i en relation, detta är som det är och inget vi ändrar på. Det vi kan ändra på är vår inställning så den riktas till att baseras på kärlek, den kraft som bygger upp och vill väl men också sätter gränser för det kärlekslösa. Som Pilgrim blir ofta resultatet att du får en fördjupad relation med allt.

 

När du ger dig ut på pilgrimsvandring i den stora vildmarken så vidgas dina vyer, både inåt och utåt. du lär dig mer om den vilda naturens väsen. Om du vandrar tillsammans med andra i grupp kan ni dela de erfarenheter som ni möter. Ingen av dessa relationer ger oss något ägande av den vi relaterar till. Du är den du är och är på väg, liksom dina vänner och naturen. En djup frihet som vi respekterar och önskar. 

Sju nyckelord

De sju nyckelorden är ett försök att formulera pilgrimens själ. Ord som också kan vara meditationer och nycklar till en fördjupning på vår livsresa. Att vara Pilgrim kan stödja oss i en strävan att leva harmoniskt och mer öppet. Pilgrimens sju nyckelord som här har tolkats efter Hans-Erik Lindströms orginal.

 

Frihet att röra sig och upptäcka djupare skikt.
Enkelhet i en hållning som ofta gör att vi lättare kan göra oss fria från mycket av det vi inte behöver, kanske att inte äga allt för mycket.
Tystnad kan leda oss till kontakt med oss själva, minnas det viktiga och stärkas.
Bekymmerslösa kan vi vandra mitt i klimatkatastrof, miljöförstöring och orättvisor, men inte likgiltiga.
Långsamt kan vi leva i världens ögon, men på djupet låta oss upptäcka vår handlingskraft.
Spiritualiteten leder oss till respekt av varandra, oss själva och den jord vi brukar.
Delandet frigör oss från för mycket bördor på våra egna axlar, vi får lyfta av oss våra bördor och helade gå vidare som ljusets barn för att förvalta skapelsen, bekämpa orättvisor och värna människors lika värde.

 

Att ge sig ut på en pilgrimsvandring ensam eller i grupp gäller inte bara dig. Det du upptäcker, det du tar emot är något som alla får del av på din fortsatta livsvandring. 

Uppbrott – vandring – mål och hemkomst är ett pilgrimsmönster vi delar.